Laikantis dietos, reikėtų pagalvoti apie žuvies produktus. Žuvies patiekalai dažnai nuvertinami ir nepasidomima, kad iš žuvies produktų žmogaus organizmas įsisavina net 93-98 procentus baltymų, kai tuo tarpu iš mėsos – tiek kiek mažiau nei 90 proc. Žuvies baltymuose yra aminorūgščių, kurie paprastai randami tik jūros produktuose, žuvyje gausu ir vitaminų bei svarbių mikroelementų. Žuvies patiekalai – tai maistas, turintis optimalų vitaminų ir mikroelementų kiekį, taigi vartodami žuvies produktus sustiprinsite savo imunitetą, pagerinsite širdies darbą ir smegenų mikrocirkuliaciją. Dėl to sakoma, kad žuvis skatina protinę veiklą ir tiesiogine prasme yra geriausias maistas smegenims. Žuvies gaminimo subtilybes atskleidžia internete publikuojami receptai.
Galvojant apie sveiką mitybą, reikėtų atsisakyti tam tikrų produktų. Iš raciono išbraukti turėtumėte kofeino turinčius gėrimus, cukrų, krakmolo savo sudėtyje turinčius produktus, rafinuotus ir riebius produktus. Jei norite išbandyti žuvies dietą, iš jūsų raciono bent porai savaičių turėtų būti pašalinami mėsos patiekalai. Na o žuvis puikiai tinka su tokiomis daržovėmis kaip agurkai, cukinijos, žiediniai kopūstai, morkos, burokėliai, lapinės salotos, Pekino kopūstai ir įvairūs žalumynai, pavyzdžiui, krapai, petražolės, žolelės ir panašiai. Jei nežinote, ką iš žuvies pasigaminti, idėjų suteiks receptai internete. Geriausiai žuvį troškinti arba virti garuose. Žuvis, kaip ir mėsos patiekalai, kepdama prisitraukia riebalų, aliejaus, ypač jei yra voliojama kiaušinio plakinyje ir miltuose, taigi kepta ji kaip dietinis maistas nelabai tinka.