Konvekcinės krosnys: ir atšildyti, ir virti, ir kepti

Šiomis dienomis konvekcinės krosnys labai plačiai naudojamos tiek kasdieniniame pavienių žmonių gyvenime, tiek privačiose bei valstybinėse maitinimo įstaigose. Kaip teigia Audores.lt specialistai,  vargu ar surasime kitą tokį prietaisą padedantį ne tik skaniai ir sveikai pagaminti patį įmantriausią patiekalą, bet ir sutaupyti nemažai laiko, elektros sąnaudų bei vietos virtuvėje.

Ne ką mažiau svarbiu kriterijumi, verčiančiu išsamiau pasidomėti konvekcinės krosnies teikiamais privalumais, yra šio prietaiso remonto galimybės. Kaip žinia, visi mechanizmai yra linkę laikas nuo laiko sugesti. Ne išimtis ir konvekcinė krosnis. Gera žinia ta, jog jas šiandien be vargo galima valdyti nuotoliniu būdu. Kaip pasakoja minėti Audores.lt meistrai, ne tik valdyti, bet ir nustatyti gedimų diagnostiką bei paruošti krosnies remonto planą taip pat galima nuotoliniu būdu. Sugedus įrenginiui ir prisijungus per bevielį internetą, greitai profesionalai  nustato problemas ir į reikiamą vietą atvyksta turėdami jau visas reikiamas detales. Sutikite, tai labai patogu, kai kiekviena prastovos minutė verslui kainuoja milžiniškus pinigus.

Pagal naudojimo tipą konvekcinės krosnys yra dviejų tipų: buitinės ir pramoninės. Buitinė technika, be abejonės, yra labiausiai populiari namų šeimininkių tarpe, kurios trokšta savo šeimą palepinti skaniais ir sveikais patiekalais ne retkarčiais, o nuolatos. Tokių įrenginių dydis paprastai atitinka dviejų mikrobangų krosnelių dydį. Naudingas tūris sudaro apie 25 litrus. Tai puikiai telpanti konvekcinė krosnis net ir mažesnės kvadratūros virtuvėje.

Pramoninės konvekcinės krosnys dažniausiai naudojamos restoranuose, kavinėse, picerijose, valgyklose ar konditerijos parduotuvėse. Jose ypač patogu gaminti picas ir pačius įvairiausius saldumynus, nes vienu metu galima gaminti daugybę patiekalų. Vidutiniškai jų talpa siekia net 500 litrų.  Be abejonės, nuo buitinių krosnių jos skiriasi dydžiu ir svoriu. Dažnai verslui naudojamose patalpose šis bruožas yra ne trūkumas, o greičiau privalumas.

Tiek vienos, tiek kitos krosnys turi vieną bendrą teigiamą bruožą – didelį galimų funkcijų asortimentą. Tai reiškia, jog konvekcinėje krosnyje vienu metu galima ir kepti, ir gaminti garuose. Kai šiandien visiems vis labiau aktualus sveikas gyvenimo būdas, galimybė mėgautis garuose pagamintais gardėsiais – nenuginčijamas privalumas. Beje, konvekcinės krosnys labai populiarios atšildant didelius maisto kiekius. Jos ne tik sutrumpina maisto paruošimo laiką, bet ir išsaugo savo atmintyje anksčiau naudotas gaminimo programas. Tai labai aktualu, kai naudojamas atšildymo, virimo ir kepimo programų derinys ir norima šį unikalų režimą naudoti ir ateityje. Tokiu atveju neprireiks eikvoti laiko iš naujo įdiegiant vis naujas programas.

Post Author: Rašytojas.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.