Perskaičius daugiafunkcinių puodų aprašymus, panašu, jog jiems tetrūksta tik rankų – produktams susidėti ir kojų – nueiti iki praustuvo ir išsiplauti. Ar tikrai jų nauda tokia stebuklinga, kad vos pradėjus naudoti, prie visų šiukšlių konteinerių rikiuosis eilės keptuvių, puodų, o skelbimuose padaugės parduodamų viryklių siūlymų?
Kam jie netinka?
Daugiafunkciniai puodai netinka:
- kavinėms, barams, restoranams ir kitoms viešojo maitinimo įstaigoms, kuriose gaminamas didesnis porcijų kiekis ar naudojamos ypatingos gaminimo technologijos (pavyzdžiui, maisto „padegimas“).
- Labai retai gaminantiems žmonėms: kartais išsikepti ar išsivirti keletą kiaušinių tikrai greičiau įprastuose induose.
- Ypač gausioms šeimoms ( daugumos daugiafunkcių puodų maksimali talpa – 5 litrai)
- Nemėgstantiems naujovių.
- Vietose, kur nėra elektros energijos.
Visais kitais atvejais, daugiafunkciai puodai yra gan plačiai naudojami ir mėgstami daugelio žmonių. Nepaisant skeptikų nuomonių, jie pasižymi gan neblogais techniniais duomenimis bei patogiu naudojimu.
Dauguma šių puodų pagaminti iš patvaraus plastiko su nekaistančiomis rankenomis. Valdymo funkcija paprasta, lengva priežiūra.
Daugiafunkciniai puodai yra labai ekonomiški ne tik užimamos vietos atžvilgiu. Jie taip pat leidžia sutaupyti elektros energiją, nes suvartoja jos kur kas mažiau, nei įprastos viryklės. Be to, taupo sąnaudas indams ir jų plovimo priemonėms.
Taupydamas vietą ir elektros energiją, elektrinis puodas ne ką prasčiau taupo ir brangų laiką. Visų pirma, nereikia gaišti laiko maišant ir stebint, kad niekas neprisviltų arba dėti produktus vieną po kito, kad šie nepervirtų ar neliktų pusžaliai. Kadangi šis puodas tolygiai paskirsto karštį, visi produktai apdorojami vienodai.
O geriausia, jog visai nereikia sukti galvos ir pergyventi, jog kažkas prisvils, nes multifunkcinis puodas išsijungia savaime, po to dar kelias ar keliolika valandų palaikydamas šilumą, jog maistas neatvėstų. Tokiu būdu labai patogu vakare sudėti produktus rytojui ir negaištant laiko valgyti sveikus, sočius ir šiltus pusryčius.
Neužimdami daug vietos, jie tampa nepakeičiamais kelionėje, vasarnamyje, kuriame nėra viryklės ar orkaitės ar kukliame studento bendrabučio kambarėlyje.
Toks puodas – geras figūros draugas, nes jame galima gaminti garuose ar su minimaliu kiekiu riebalų.
Taigi, nors protingieji puodai ir susilaukia aštrios kritikos, vis dėlto, jie turi puikių savybių. Gal ir nebūtina tuoj pat bėgti į artimiausią prekybos centrą ar krauti į šiukšlių maišus turimą gastronominį inventiorių. Kas žino, gal atmetus skepticizmo gaires ir nors kartą išlindus iš įprastos komforto zonos pabandyti šį tą naujo tikrai verta? Ir visai ne dėl to, jog kaimynė Angelė užvakar tokį nusipirko. Tiesiog šiaip. Įsitikinimui.