Informacija DAMOMS

straipsniai ir patarimai

Maisto džiovintuvas – greitas maisto džiovinimo būdas

Maisto džiovintuvasRuduo – sezonas, kurio metu kiekviena mama ar močiutė praleidžia iš ties daug laiko virtuvėje, gamindamos įvairias uogienes, marinuodamos agurkus, ruošdamos maisto atsargas žiemai. Tai iš ties graži tradicija, atkeliavusi nuo neatmenamų laikų, kurios laikosi daugelis lietuvių. Tikriausiai ne vienas žmogus dar iš vaikystės atsimena nuolatos įjungtą orkaitę, o joje džiūstančius grybus, vaisius, uogas ir kitas rudens gėrybes. Tam, kad močiutė, mama ar teta sudžiovintų visas norimas gėrybes, užtrukdavo iš ties daug laiko, tačiau modernėjant technologijoms, žmonės sukūrė labai geras atmainą orkaitėms – maisto džiovintuvus. Maisto džiovintuvas yra skirtas įvairiems maisto produktams sudžiovinti.

Maisto džiovintuvas

Maisto džiovintuvas veikia labai paprastai. Jo viduje cirkuliuoja oras, tai reiškia, kad pučiantis šiltas vėjas išgarina visus vaisių, daržovių ar kitų maisto produktų skysčius. Geriausias dalykas yra tas, kad gėrybės nepakeičia savo spalvos, nepraranda skonio, todėl jas galima vartoti lygiai taip pat, kaip ir nedžiovintas.

Maisto džiovintuvų yra pačių įvairiausių rūšių ir modelių. Maisto džiovintuvo kaina priklauso nuo daugelio elementų, vienas iš jų – dydis. Kiekvienas žmogus džiovintuvą renkasi pagal savo poreikius ir norus. Vieni maisto džiovintuvai yra didesni, turi daugiau stalčių, todėl juose vienu metu gali būti džiovinama daug vaisių ar daržovių. Taip pat kiekvienas maisto džiovintuvas turi skirtingas, papildomas funkcijas. Vienuose galima reguliuoti temperatūrą, trukmę, o geriausias dalykas, kad galima padaryti automatinį režimą. Kai vaisiai ar daržovės išdžiūsta, toks maisto džiovintuvas išsijungia pats, todėl tai svarbu elektros taupymo atžvilgiu.

Maisto džiovintuvas iš ties praverčia kiekvienoje šeimoje, kurioje mėgstamas džiovintas maistas, ten kur džiovintos daržovės dedamos į įvairius patiekalus, o džiovinti vaisiai dedami ant ledų arba valgomi vieni. Maisto džiovintuvas – sveikas maisto džiovinimo būdas, paplitęs daugelyje pasaulio šalių.

Leave a reply